Los objetivos principales de la campaña del Día Mundial de la Salud 2016 serán acrecentar la concienciación respecto del aumento de la diabetes y de sus abrumadoras cargas y consecuencias e impulsar un conjunto de actividades específicas, eficaces y asequibles para hacer frente a esta enfermedad.
¿Cómo tener una buena salud?
Estar sano no solo significa cuidar nuestro aspecto físico,
sino que también es igual de importante nuestro bienestar y nuestra salud mental.
Si poseemos una salud psicológica apropiada, podremos afrontar positivamente
las situaciones estresantes que se presenten en nuestra vida.
10 consejos para sentir un bienestar físico, emocional y mental
Seguir una dieta
sana y equilibrada.
Beber agua.
Mantenerse activo.
Descansar.
Dormir bien.
Exteriorizar
nuestros sentimientos.
Pedir ayuda
siempre que la necesitemos.
Aceptarnos tal y
como somos.
Estar en contacto
con amigos y seres queridos.
Reir y sonreír.
Fuente : Sanitas
Hábitos
alimenticios saudables
Os
trastornos alimenticios son cada vez máis evidentes e preocupantes na sociedade
actual. A escola debe ser un dos lugares para traballar os bos hábitos
alimenticios sabendo que as persoas
necesitamos alimentarnos para realizar as función vitais, repoñer enerxía e
para obter a materia que forma o noso corpo.
Unha
alimentación correcta, saudable e equilibrada implica a adquisición de hábitos e a adecuada
selección de alimentos.
APRENDE
. O almorzo
é a comida máis importante do día
.Unha dieta
equilibrada debe conter alimentos de todos os grupos e en cantidades
suficientes.
. É moi
importante comer sentado/a correctamente utilizando ben os cubertos e
masticando a comida.
SINTE
.O bienestar
que produce unha sana alimentación.
.As ganas de
compartir as túas comidas en familia.
.A
necesidade de estar relaxado/a e tranquilo/a no momento de comer.
RESPECTA
. Os
horarios das túas comidas.
.As normas á
hora de comer.
.As
cantidades/ porcións necesarias e moderadas de comida.
Receita saudable
A xelatina é un alimento moi recomendado para nenos e nenas;
a Organización Mundial da Saúde( OMS) confirmou que se trata dun alimento moi
seguro e fácil de dixerir.
A xelatina prevén as lesións articulares, as tendinitis , os
problemas de ligamentos e presenta propiedades moi beneficiosas para o
organismo do neno/a.
Ten moitas proteínas, sobre todo coláxeno, moi poucas
calorías, nada de colesterol e nada de graxa . Soamente 10 gramos de xelatina
ao día axudan a reconstituír ósos e cartílagos.
Para a súa preparación mézclase auga, pero pode enriquecerse
sustituíndo a auga por leite, zume e iogur.
Para facer xelatina, mézclase o contido do envase coa cantidade
de líquido indicada e déixase arrefriar no frigorífico.
Nunca substitúe a unha ración de froita.
Fuente: Maestra de Primaria
RECEITA DE
XELATINA
INGREDIENTES
.Un sobre de xelatina
.Dúas latas de leite evaporada
. Unha taza de auga
MODO DE FACELO
Quentamos auga . Ao ferver engadimos a xelatina
para que se disolva.
Cando estea botamos o leite evaporada . Unha vez mezclado
todo podemos licualo. Colocamos a masa nun molde e introducímolo no frigorífico.
Pasadas unhas horas desmoldamos e xa está lista para comer.
No hay comentarios:
Publicar un comentario